dilluns, 4 de gener del 2010

Viure en un edifici amb història

Patrimoni arquitectònic de Manresa y màxim exponent de l’Art Decó a Catalunya, Can Jorba és un dels edificis més emblemàtics de la ciutat. És obra de l’arquitecte Arnald Calvet, qui, per encàrrec de la família Jorba, va dissenyar el bloc que albergaria els famosos Magatzems Jorba; potser un dels primers centres comercials de Catalunya!
Juntament amb el Casino, la Casa Lluvià, el Teatre Kursaal y Ca la Buresa, l’edifici Jorba és un exemple més del Modernisme a Manresa, que es desenvolupà durant el segle XIX i principis del XX.

Can Jorba va ser rehabilitat i convertit en edifici de vivendes l’any 2000. Actualment la planta baixa engloba diferents locals comercials entre els què destaca la oficina principal de Caixa Penedès o una botiga de Imaginarium. Per sobre, l’spa urbà Hedonismain es troba a la primera planta (tenim pendent baixar en barnús des de casa!), la Cambra de Comerç de Manresa disposa de tota la segona, i les plantes 3, 4 i 5 estan destinades a vivendes de les quals només la quarta inclou vivendes loft dúplex com el nostre. Advocats, dietistes, i un centre de diagnòstic pre-natal son alguns dels veïns amb els que compartim el nostre particular edifici.

Tot plegat fa que dient Can Jorba a Manresa o rodalies sigui suficient perquè tothom sàpiga on vius. Estem en plè centre, on es creuen el Passeig de Pere III i les dues vies principals de la ciutat, Carretera de Vic i Carrereta de Cardona. Ens trobem al costat de la Plaça Domènec i la Plaça Major, centres neuràlgics de les festivitats de Manresa.
El nostre pis es troba a un lloc privilegiat tant pel que fa a serveis i ubicació, com per accessos.

T’hi veus?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada