diumenge, 28 de febrer del 2010

Un dia al s.XIV

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la Fira de l'Aixada de Manresa, una fira medieval que se celebra cada any coincidint amb les Festes de la Llum.  
Aquesta fira té el propòsit de recrear la Manresa de l'any 1345, any en el que va tenir lloc el legendari miracle de la Llum, quan una misteriosa llum que venia de Montserrat va entrar a l'església del Carme i va fer sonar les campanes; senyal divina que va obligar al bisbe de Vic a autoritzar la construcció de la Sèquia que acabaria amb la sequera del Bages i que durant anys s'havia negat. 

 A casa el dia ha començat trobant-nos al portal amb 4 cavalls enormes i els seus cavallers vestits de segle XIV preparats per desfilar. Comerciants, artesans, músics, gegants, joglars, bruixes, danses, jocs, tambors, gralles, disfresses, decorats i palla per tot arreu plenen l'ambient dels carrers del casc antic on es troba Can Jorba.
La nostra contribució al festival: comprar un potet de seitons en vinagre artesans, i dinar a Las Vegas un menú medieval impressionant.

La Fira de l'Aixada es una d'aquelles festes de Manresa que et fan entendre el component sentimental i de pertenyença a aquesta terra que té la gent del Bages.
És el que té Manresa: ho vulguis o no, tot i ser fills adoptius i no haver-hi viscut massa temps, ens sentim amb cert orgull en parlar de la ciutat que vàrem triar per iniciar el nostre projecte en comú.

T'hi veus?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada